Disorder

 

 

Disorder Production is an independent recordlabel for experimental and exhilarating events.
distribution and order here :  Plugged records    or send a message tolisaullen at gmail . com]

OUT NOW
2016

LISA_CD_framsida
LUQ pressrelease English 2016

 


 

 

More600px

Lisa Ullén-Nina de Heney feat. Mariam Wallentin

MORE

Vinyl Ep disorder 03&digital
www.lisaullen.com

www.plugged.se

release date 20 April 2013
(försäljning vid konserter 20 februari 2013)

MORE: mer pop än impro, mer impro än pop. Fyra låtar som tar med lyssnaren på en resa genom en klangvärld som skär rätt igenom dröm och verklighet. Tre musiker som hittar en puls utanför konventionella genregränser. Två sidor filmiska ögonblickskompositioner som förenar det invanda med det oväntade. Ett möte mellan fullständigt improviserad musik och ett popidiom som framstår som alldeles självklart när man väl hör det.

Mariam Wallentin, röst och slagverk, mer känd som ena halvan av uppmärksammade indiepopduon Wildbirds & Peacedrums, uppträder också solo som Mariam The Believer; hon är en av de mest prisade rösterna inom alternativ pop i Norden. Man förstår varför: hennes röst vänder kompositionerna ut mot världen och in mot själen.

Lisa Ullén, piano, och Nina de Heney, bas, har arbetat tillsammans sedan 2008, och duon har under den tiden etablerat sig som en av de mest intressanta och egenartade ljudupplevelserna inom improviserad musik, i Sverige såväl som internationellt. Med suverän kontroll mejslar de fram dramatiska ljudbilder där minimalistiska musikaliska motiv flätas samman i suggestiva mönster. Det är som bevittnade vi de akustiska negativen av välbekanta poplåtar: motiven är bekanta, men förvandlade, som såg vi dem genom ett drömfilter.

”Will never find” placerar oss i något som kunde vara en konventionell kärleksballad, men klär av den all sentimentaliet. ”Seven Women” ger oss ett slags muterad akustisk koranfunk som för tankarna till Brian Enos och David Byrnes My Life in the Bush of Ghost. “Pray” börjar som en Buddistisk böneringning i en lumpsamlarbod men förvandlas snabbt till ett ljudlandskap som minner om den instrumentala inledningen på Bowies Station to station. ”The Rainbow” närmar sig ett mål – platsen bortom begäret. Där tystnar det, men det är en tystnad full av klang.

MORE är inget mindre än en sensation.

LUDLomslag1

LU/DL

1. Berg
2. Grön
3. Maria

Lisa Ullén – prep piano
David Linnros – saxophone

Price: 60 SEK plus shipping

konatus

Konatus “Baruch”
David Linnros sax, electronics
Ida Lunden, pi, electronics
Dror Feiler, saxNiclas Korsell, drums

Price: 60 SEK plus shipping

 

ExSurgeCODA

Lisa Ullén: piano & preparated piano
Lars Bröndum: guitar & electronics
Guest: track 5-8 David Linnros, saxophone

All Music composed by Ullén & Bröndum except track 5-8 Ullén, Bröndum,Linnros

Price: 60 SEK plus shipping

LISA ULLÈN QUARTET

lisaUllen-revrock
Plugged records

bigbang

Plugged records

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *